Harhaanjohtajat

                Koska olen sivuillani tuonut esillle kyseisen nimisen kirjan, niin ajattelin nyt kirjoittaa kirjassa esitetyistä asioista ja teen tämän Raamatun mukaisesti. Kirjassahan on mielenkiintoisia asioita, jotka ovat myös tärkeitä. Kirjoitan tämän vasta nyt, sillä odotin kirjastosta varaamaani teosta näin kauan.

 

                      Matt.24:24 Jeesus sanoo lopun ajan merkiksi; Vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee. Nyt olen ymmärtänyt, että Jeesus tarkoitti näillä väärillä vapahtajilla näitä nykyaikana paljonkin esiintyviä parantajia, jotka toimivat Jeesuksen nimissä. Usein nämä väärät opettajat pystyy erottamaan mm. heidän hedelmistään. Kerroin jo, että millaista hedelmää oli tuottanut Kathryn Kuhlmanin siunaus ja opetus. Lisäksi esim. Benny Hinn paljastuu hänen tuottamansa hedelmän perusteella. Kyllähän Toronton siunauksenkin hedelmä oli itse saatanan tuottamaa. Nämä nykyisinkin vaikuttavat väärät kristukset ovat saaneet paljon pahaa aikaan. Yksi esim. heidän väärästä opistaan on, että he haluavat kunnian parantumisista itselleen. Tässä ”Harhaanjohtajat” teoksessa sen kirjoittaja kutsuu näitä vääriä kristuksia ”vahva uskoisiksi”. Tästähän saisi aivan väärän kuvan, niin että vahvasti uskova ihminen olisikin väärässä. On kuitenkin ero siinä, että uskooko vahvasti Jumalaan, vai uskooko ihmiseen, eli vaikkapa omaan itseensä. Jeesus kertoo, että meidän uskostamme ei ole mitään apua, sillä ihmisen uskokin on vajavaista. (Matt.17:20) Kun opetuslapsetkaan eivät pystyneet ajamaan ulos riivaajaa, niin he kysyivät Kristukselta, että mistä se johtui. Jeesus vastasi heille, että kaikki johtui heidän epäuskostaan. Jos teillä olisi uskoa sinapin siemenenkään verran, niin te voisitte sanoa tälle vuorelle: siirry täältä tuonne ja se siirtyisi, eikä mikään olisi teille mahdotonta. Siis nämä ”parantajat” ovat uskoneet niin vahvasti omaan ”uskoonsa”, että he ovat unohtaneet sen, mitä sanoo Jumalan Sana.

                      Harhaanjohtajat kirjan ovat kirjoittaneet Terho Miettinen ja Raija Pelli. Kirjassa kirjoitetaan mm. seuraavaa; ”Vahvauskoiset yhteisöt puolustavat kielteistä suhtautumista homoseksualisuuteen Raamatun ohjeilla. Raamattu on heidän mukaansa kokonaan totta tänäkin päivänä.”    -Kuinka Jumalan Sana voisi tänä päivänä olla erilainen, kuin oli alkuperäinen Sana. Kuinka se ei olisi tänäänkin totta, vai pitäisikö sitä muuttaa ajan muuttuessa? Jeesus, joka oli Jumalan Pyhästä Hengestä syntynyt sanoi ; Minun sanani ei koskaan katoa – ei siis muutu ! (Matt. 24:35)  ja Raamattu ei voi raueta tyhjiin (Joh.10:35)

                      Tästä kirjasta saa sen käsityksen, että Terho Miettinen olisi ainakin joskus ollut etsijän paikalla. Kuitenkin on käynyt niin, että nämä väärät opettajat, siis hänen sanojensa mukaan vahvauskoiset ovat johtaneet Terho Miettisen harhaan. Luin jostain kohtaa kirjaa, että hän olisi tutustunut netissä vertaisryhmään nimeltä ”huitsinnevada”. Kyseinen sivusto on nykyään lopetettu. Minäkin löysin sen aikoinani netistä ja myös kirjoitin siihen. Muistaakseni osallistuin nimellä "xactive". Jonka olin johdatellut termeistä x-aktiivi. Vaikuttaa siltä, että tuo vertaisryhmä ei olisi auttanut Terhoa. Varmasti olisi kannattanut pyytää apua armolliselta Jumalalta.

                      Minä itse olen mielestäni ainakin tällä hetkellä koko maailman syntisin ihminen. Senhän voi päätellä siitä, että minua ei olisi voinut mikään seurakunta, eikä uskova saada enää uskoon, joten Jumalan piti tehdä se itse. Lisäksi olen tyhmä, niin kuin ihmiset yleensä ovat. Jumalahan ilmoitti minulle ihmeellisellä tavalla, että minulla on verestä johtuva sairaus. Tietysti päättelin, että sen vuoksi sairaus olisi perinnöllinen. Löysin netistä perinnöllisen sairauden, joka oli saanut alkunsa sieltä, missä minun maallinen isäni oli syntynyt, siis jostain Hämeenlinnan läheltä Harvialasta. Enhän minä voinut uskoa, että kyseinen sairaus olisi näin yleinen, eli Sjögrenin syndrooma. Uskoin tuohon ensin mainitsemaani sairauteen niin kovasti, että olin valmis uhraamaan verikoetta varten 400 €, sillä kokeesta piti varmistua muistaakseni Saksassa, jonne verinäyte lähetettiin. Varmaankin Jumala halusi minun kokevan tämänkin asian, että aina ottaisin selvää siitä, mistä on kysymys, enkä suoralta kädeltä uskoisi mitään, vaikka kertoja omistaisikin uskon Jeesukseen.

                      Sielunvihollinen, eli paholainen haluaisi, että kristitytkin asettuisivat toisiaan vastaan. Kuitenkin itse Jeesus opettaa meitä olemaan yhtä. Olimmepa sitten Valtionkirkkoon kuuluvia, tai ns. vapaiden suuntien uskovia. Olen kuitenkin kuullut erään vapaaseen suuntaan kuuluvan mielipiteen valtion kirkon luterilaisista uskovista. Hän sanoi, etteihän siellä ole muita, kuin homoja. Lisäksi näköjään monet Luterilaiset eivät hyväksy vapaiden suuntien uskovia. Silti kummatkin ovat protestantteja. Näin ajattelevat ihmiset eivät siis tunne Raamattua, eikä Jumala heihin vaikuta Sanansa kautta.

                      Mutta nyt minä jatkan Terho Miettisen ja Raija Pellin kirjan tarkastelua. Kirjan alussa kerrotaan Suomen aiemmista vääristä hengellisistä johtajista. Ensin kerrotaan Åkerblomilaisuudesta ja Korpelalaisuudesta. Sen jälkeen käsitellään Koivuniemen opetusta. Sitten kirjassa siirrytään Leo Mellerin, Patmoksen, sekä Kuvan ja Sanan opetuksiin. Kirjassa tuodaan esille Leo Mellerin väärät opetukset. Minähän olen jo aiemmin vaistonnut, että koska Leo Meller on ns. väärä profeetta, niin ei hän ainakaan Jumalan puolella ole. Kirja kertoo, että raha ja naiset ovat Mellerin heikkous. ”Saarnamies on kuulemma rakentanut dynastiansa sitomalla hätäänsä apua hakevia naisia itseensä -Ja käyttänyt heitä seksuaaliseen tyydytykseensä.” Helsingin Sanomien rikostoimittaja Nykänen mainitsee viisi naista, joihin Mellerillä oli v. 2000 suhde. Kirja toteaa, että yleensä saarnaajan vaaditaan elävän, niin kuin opettaa. Huolimatta oikeuden Mellerille langetetuista tuomioista on hänellä vahva ote esim. radio Deihin ja tv seiskaan, sekä tietysti Patmos lähetys-säätiöön. Kirja kertoo Mellerillä olevan kaksi herraa, sekä Jumala, että mammona. Rahankeräyksissä käytetään hyväksi kärsiviä lapsia, luonnonkatastrofeja, sekä inhimillistä hätää. Patmoksen tilejä on tutkittu ja syyttäjän mielestä niissä oli niin paljon epäselvyyksiä, että oli syytä olettaa syytettyjen järjestelleen rahaa myös omille tileilleen ulkomaille. Tietysti, mikäli haluaa elää väärin, niin kannattaa käyttää suhteita. Jyväskylän vapaaseurakunnallakin näyttää olevan hyvä suhde Suomen Viikkolehteen, joka on Vapaakirkon äänenkannattaja. Kun minä kirjoitin Suomen viikkolehteen Jyväskylän Vapaaseurakunnan opetuksesta, niin Viikkolehti julkaisi Järvenpään Vapaaseurakunnan vastineen, jossa minun kirjoitukseni teilattiin. No, nyt kuulemma ei mene enää Järvenpäässäkään hyvin. Ilmeisesti sekin on minun, sekä Jumalan vika.

                      Terho Miettinen ja Raija Pelli kertovat kirjassa enemmänkin mm. Leo Mellerin opetuksista, sekä vääristä profetioista. Mikäli siis haluat niistä tietää, niin lue heidän kirjansa, jonka nimi on Harhaanjohtajat vahvassa uskossa. Älä kuitenkaan usko kaikkea mitä Raija Pelli ja Terho Miettinen kirjoittavat, vaan tutki väittämiä Jumalan Sanan perusteella, sillä Jumalan Sana on sama eilen, tänään ja huomenna, eikä se muutu niin kuin kirjassa väitetään. Leo Mellerin jälkeen kirjassa on luku, joka on otsikoitu; ”Pirkko Jalovaara ja Rukousystävät”  -Ekonomi Pirkko Jalovaaran työ alkoi pastori Seppo Juntusen aloittamien sanan ja rukouksen iltojen kautta. Juntusen vetämät illat olivat menestys ja Pirkko pääsi työyhteyteen Seppo Juntusen kanssa. He perustivat yhdistyksen nimeltä Rukouspalvelu. Vuoden 2001 lopussa Jalovaara perusti yhdistyksen nimeltä Rukousystävät ry. Hän teki sen ilman pastori Juntusta. Kirkoissa Jalovaara toivotettiin tervetulleeksi, sillä olihan hän aloittanut työnsä pastori Juntusen kanssa. Koska hän esitti haurasta ja köyhää ihmistä, niin hän sai työlleen monia rahallisia tukijoita. Hän kertoi mm. heittäytyneensä tyhjän päälle, eikä näin ollen tiedä mitä söisi seuraavana päivänä. Jalovaara on väittänyt olevansa Jumalan voideltu ja ainoa, jonka rukoukset kuullaan. Niin kuin yleensä näiden väärien opettajien kohdalla, niin Jalovaarankin tilaisuuksissa sielujen pelastuminen on ollut hyvin vähän esillä. Jälleen radio Dei ja Tv 7 ovat pitäneet Jalovaaraa esillä. Rukousystävät ry haki jatkoa, katkolla vuoden 2013 olleelle rahankeräysluvalle, mutta poliisihallitus ei sitä myöntänyt. Sen sijaan käynnistyi rikostutkinta.  Voi voi, sillä tältä ”köyhältä” Pirkko Jalovaaralta turvatakavarikoitiin kaikki hänen omistamansa kolme kiinteistöä, jotka sijaitsivat Loviisassa ja Helsingissä. Usein nämä väärät opetukset perustuvatkin rahan himoon. Raamattu kertookin, että rahan himo on kaiken pahan juuri. (1.Tim.6:10) Ehkäpä nämä ihmiset ajattelevat, että voivat sitten helvetissä käyttää kaiken omaisuutensa.

                      Tässä Raija Pellin ja Terho Miettisen kirjassa käytetään paljon nimitystä vahvauskoiset. Minä itse nimittäisin heitä uuskarismaatikoiksi, jotka uskovat enemmän itseensä, kuin Jumalaan. Nämä siis uskovat, että heillä on ainakin yhtä vahva usko, kuin oli Jeesuksella. Sen vuoksi he pitävät itseään parempina uskovina. Johanneksen ensimmäisessä kirjeessä kirjoitetaan, että antikristuksen henki on jo maailmassa. (1.Joh.4:3)  Jakeessahan sanotaan, että yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta; se on antikristuksen henki. Nämä ”opettajat” tietysti suullaan tunnustavat ihmisille Jeesuksen nimen, mutta kuitenkin he ovat itse olevinaan Jeesuksen veroisia, elleivät suurempiakin. Kaikki tämä johtuukin siitä, että Jumalan Sana eli Raamattu on jäänyt ikään kuin taka-alalle. Kun minä tulin Jyväskylän vapaaseurakuntaan, niin minulle opetettiin, että kannattaa rukoilla esim. ruokarukous näkyvästi niin, että kaikki varmasti huomaavat uskosi. Nyt, kun minä rukoilen, niin se tapahtuu siten, että sen kuulee vain Jumala. Matt.6:6 Jeesus sanoo; Kun rukoilet, mene kammioosi  ja sulje ovesi ja rukoile Isääsi, joka on salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle. Luku alkaa näin; Kavahtakaa, ettette harjoita vanhurskauttanne ihmisten nähden, että he teitä katselisivat; muutoin ette saa palkkaanne Isältänne, joka on taivaissa. Usein, kun Jumala paransi ihmisen Jeesuksen kautta, niin Jeesus kehotti olemaan kertomatta asiasta muille. Esimerkiksi Matt.8:4 Hän sanoo ”Katso ettet puhu tästä kenellekään”. Sen sijaan nämä nykyiset parantajat haluavat, että moni saisi tietää mitä he ovat saaneet aikaan. He siis haluavat ottaa tapahtuneesta kunnian itselleen. Jeesus kuitenkin sanoi; Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen hiljainen ja nöyrä sydämeltä; niin te löydätte levon sielullenne.

                      No, seuraavaksi kirjassa käsitellään Markku Koivistoa ja Nokia Missiota. Hänethän valittiin Nokia seurakunnan kirkkoherraksi v. 1989. Kun hän koki yliluonnollisesti parantuneensa imusolmuke syövästä, niin hän aloitti karismaattisen toiminnan. Hän saikin nopeasti mediajulkisuutta ja antoi kokouksissa yliluonnollisia lupauksia. Hänen tilaisuuksissaan vieraili useita profeettoja, jotka lupasivat suuria asioita Suomen kansalle. Uskon olisi pitänyt räjähtää moninkertaiseksi ja uskovat voisivat huutaa voittohuutoa. Kuulijoiden omahyväisyyttä ruokki se tieto, että Suomi olisi Jumalan valitsema kansa, joka vietäisiin ”uuteen profeetalliseen ulottuvuuteen”. Nokia Mission arvioitiin v. 2008 olevan kärkisijalla, kun suomalaisia uskonnollisia liikkeitä arvioitiin jäsenlahjoitusten määrän perusteella. Armolahjojen korostamisen takia Koiviston oli kuitenkin jätettävä virkansa Nokian seurakunnassa. Markku Koivisto suosi vastuutehtävissä nuoria ja kokemattomia ihmisiä. Siitä huolimatta, että Jeesus oli kertonut jo opetuslapsilleen, että ihmisen usko ei ole riittävä, niin Nokialaiset yrittivät jo kuolleenkin henkiin herättämistä. Loppujen lopuksi Markku Koivisto paljastui homoksi. Tämän kirjan kirjoittajat Terho Miettinen ja Raija Pelli eivät selvästikään usko Raamatun sanomaa, vaan he ovat sitä mieltä, että nykyaikana Raamattuakin pitäisi muuttaa. He suhtautuvat siis homouteen sallivasti vastoin Raamatun sanomaa. Kannattaisikin lukea Room. kirjeen ensimmäinen luku. Sehän antaa selvän vastauksen. Siinä kerrotaan, että koska ihmiset ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, niin sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin, sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnon vastaiseen; samoin miespuoletkein, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa . . . jne.    Jumala on siis hyljännyt ihmiset heidän kelvottoman mielensä valtaan tekemään sopimattomia. Jae 39 sanoo; vaikka ihmiset tietävät Jumalan säädöksen, niin he vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät. Jumala tietää kaiken etukäteen. Hän onkin hyljännyt homoseksuaaleiksi ne, jotka eivät edes heteroina, eli normaaleina ihmisinä kääntyisi Hänen puoleensa.

                    Koska me nyt todistusteni mukaan elämme viimeisiä aikoja, niin paholaisen hyökkäykset Jumalaa vastaan ovat yhä rajumpia. Terho Miettinen ja Raija Pelli ovat hyvin osanneet tuoda nämä asiat esille. He kirjoittavat, kuinka ihminen on luonteeltaan sellainen, että hän haluaakin nähdä yliluonnollisia asioita. Sielunvihollinen tietää sen ja sen vuoksi se onkin päättänyt käyttää hyväkseen ihmisen taikauskoa. Tästä johtuu, että on alettu korostamaan Pyhän Hengen toimintaa, mutta on unohdettu alkuperäinen Jumalan Sana. Olen tästä jo aiemmin kirjoittanut, mutta ihmisten mielestä hengen toiminta onkin kiehtovampaa, kuin heidän kuolleena pitämänsä sana. Kirjan kirjoittajat ovat sitä mieltä, että perkele ei olekaan todellinen. He eivät siis ole lukeneet Raamattua, joka kertoo kuinka perkeleelläkin on viisautensa verran voimaa ja mahdollisuus tehdä jopa ihmetekoja. Eihän se ole ihme, sillä eiväthän sitä ymmärrä edes ne joita pidetään uskovina. Kaikki tämä ymmärtämättömyys johtuu kuitenkin siitä, että on unohdettu alkuperäinen Jumalan Sana, joka löytyy alkuperäisestä Raamatusta. Kirjassa on mainittu myös spiritismi. Tällainen kuolleisiin ihmisiin yhteydenottaminenhan on kielletty Raamatussa. Kuitenkin ihminen on sellainen, että hän haluaa tehdä juuri kiellettyjä asioita. On myös todistettu asia, että ihminen voi jopa parantua paholaisen voimalla. Tällaistahan on tapahtunut alkukantaisten uskontojen kautta mm. Afrikan viidakoissa. Kirjassa on tuotu esille myös karismaattisia ilmiöitä. Siinä sanotaan, että ne kuuluvat olennaisesti helluntailaisuuteen ja muihin herätyskristillisiin liikkeisiin. Tottakai ne kuuluvat, sillä niistä voi lukea Raamatusta, kuinka nämä asiat kuuluvat kristityille. Kuitenkin mikäli ei omista uskoa Jumalaan, niin ei pysty ymmärtämään, että myös paholainen voi matkia näitä ilmiöitä. Juuri tämän vuoksi on tärkeää, että kaikki tapahtuvat ns. ilmiöt tarkastetaan Jumalan Sanan, eli Raamatun avulla.

                      Kaikki nämä asiat mistä tässä kirjassa kirjoitetaan ovat vain todistus siitä, kuinka luomakunnan alusta lähtien, siis jo n. 6000v. sitten paha on taistellut hyvää vastaan. Olen kirjoittanut osiossa kehitysoppi siitä, että suurin osa maailman ihmisistä uskoo tähän suurimpaan uskontoon, joka siis todistettavasti on huijausta. Tuossa kirjoituksessa todistan, kuinka totta on Raamattu ja saamalla todistan kehitysopin ihmisen itse keksimäksi uskonnoksi.

                      Kirjassa puhutaan esim. kaatumisista, joita on sattunut ihmisille, joiden puolesta on rukoiltu. Nyt kannattaa huomioida, että tällaisista ilmiöistä ei ole kerrottu Raamatussa. Sen vuoksi niihin kannattaa aina suhtautua varauksella, jopa torjuvasti. Myös profetioista on kerrottu kirjassa. Minä itse en usko muihin, kuin Raamatun profetioihin, sillä minä tiedän ainakin niiden olevan tosia. Kirjassa on mainittu myös kielillä puhumisen armolahja ja kerrotaan, että joku on sanonut sen kuuluvan kaikille uskoville. Minullekin on sanottu niin Jyväskylän vapaaseurakunnan järjestämässä tilaisuudessa, mutta en kyllä löydä perusteita tällaiselle väittämälle Raamatusta. Ainoa armolahja, joka kuuluu jokaiselle uskovalle on pelastuksen armolahja. Olen ollut kerran tilanteessa, jossa ihminen on puhunut aidosti kielillä Se tapahtui Vanhoillislestadiolaisten tilaisuudessa Helsingissä. Tiedän ainakin sen, että se ei ollut teeskenneltyä. Tuo henkilö sanoi jollain kielellä pitkän lauseen, mutta pisti sitten käden suunsa eteen ja vaikeni, Sillä lestadiolaisethan eivät usko näihin armolahjoihin. Koska Raamattu todistaa, että nämä parantajina esiintyvät henkilöt ovat huijareita, niin en puutu enää näihin muihin ”parantajiin” ja heidän opetuksiinsa, vaikka kirja heistä kertookin. Kuitenkin kirja kertoo, että ihmisillä on halu parantua ja siitähän nämä huijarit saavat tilaisuutensa. Kirjassa kuitenkin annetaan ymmärtää, että Jeesuksenkaan aikana ei olisi tapahtunut niitä ihmeitä, joista Raamattu kertoo. Jumala ei kuitenkaan ole luonut ihmistä sairastumaan, vaan sairaus on synnin seuraus. Joku voisi nyt sanoa, että minä tuomitsen sairaan ihmisen ja sanon hänen sairastavan, koska hän tehnyt syntiä. En väitä niin, vaan totean, että koska synti on maailmassa, niin sen vuoksi myös sairaudet ovat maailmassa. Yleensäkään en pysty, enkä halua tuomita yhtäkään ihmistä, sillä olen itse niin syntinen.  On hyvä että kirjassa on tuotu esille myös lahkoutuminen. Sehän saattaa olla myös ihmisen sydämessä ja Paavali varoittaakin siitä sanoen sitä lihan teoksi. (Gal.5:20)

                      Kirjassa käsitellään myös ihmisen tunnetiloja ja ”kuviteltua paranemista”. Minun mielestäni on olemassa myös kahdenlaista uskoa. Toinen usko on hengellistä ja toinen sielullista, eli ihmisen itse aikaansaamaa. Hengellinen usko on sitä aitoa Jumalan aikaansaamaa ja sielullinen usko on vain ihmisen omaa uskottelua. Usein ei siis tapahdukaan varsinaista paranemista ja jos jotain tapahtuu, niin se johtuukin saatanan toiminnasta. Joka on lukenut Raamattua, niin se tietää, että myös perkele pystyy tekemään lähes samoja tekoja, kuin Jumala. Näinhän tapahtui jo Egyptissä Mooseksen kirjan mukaan. Tässäkin kirjassa kerrotaan David Herzogista, joka on varoittamani ns. väärä kristus, eli parantaja johon ei pidä uskoa. Herzogkin kuulemma pelottelee arvostelijoitaan. Hänen isäntänsä näkyykin oleva sama, kuin Jyväskylän vapaaseurakunnassa, sillä tuotakaan uskoa ei saanut arvostella. Muistan, kuinka Jyväskylän vapaaseurakunnassa vanhemmisto esitteli ylpeästi erästä miestä. Tuo mies oli kuulemma parantunut jo vuosia häntä vaivanneesta selkäsairaudesta, jota ei lääkäri ollut pystynyt parantamaan. Kirjassa ihmetellään myös sitä, että miksi ihmiset ovat ”höynäytettävissä”. Jumala varjeli minut Jyväskylän Vapaaseurakunnan vanhemmistossakin, sillä minulla varmaankin oli tuo Terho Miettisen kovin halveksima armolahja, eli henkien erottamisen armolahja. Lisäksi olen monta kertaa tuonut esille sen, että mikäli ei tunne Jumalan Sanaa, niin ei kannata uskoa minkäänlaista hengen toimintaa. Terho Miettinen ei näköjään ole itse lukenut Raamattua, vaan hän on uskonut kaikki mitä hänelle on kerrottu. Hän uskoo, ettei karismaattisissa yhteisöissä voi käyttää alkoholia, koska entinen alkoholisti voi tällöin langeta. Minä voin kertoa entisenä rapajuoppona, että minua ei haittaa, vaikka näkisin jonkun juovan alkoholia ja vaikka sitä minulle tarjottaisiin, sillä minä näen sen turhaksi. Kyllä on olemassa myös seurakuntia, joissa tuntuu siltä, ettei siellä pidetä köyhistä ja vain rikkaat ovat parhaita jäseniä. Jostain syystä minustakin tuntui siltä toimiessani Jyväskylän vapaaseurakunnassa

 

                      Psykiatrisen vankisairaalan lääkäri Hannu Lauerma kirjoittaa; ”Pahuus siinä missä hyvyyskin on ihmisen, myös ns. tavallisen ihmisen biologiassa syvällä”  - Niinhän se onkin, sillä minusta se on ns. perisyntiä. Se on sitä, että ihmisen on aivan kuin pakko tehdä syntiä. Sen sijaan, kun sain Jumalan Armosta vielä omistaa oikean uskon, niin minä huomasin etten enää pysty tekemään sitä minkä minä ymmärrän vääräksi. Terho Miettinen kirjoittaa, että ”vahvauskoiset”, eli siis ne jotka uskovat itseensä enemmän, kuin Jumalaan ylistävät vanhoja hyviä aikoja ja kuinka ennen oli kaikki paremmin. Joka niin tekee, niin se ei ole lukenut Raamattua. Sanotaanhan Raamatussa; ”Mikä siinä on, että entiset ajat olivat paremmat kuin nykyiset?” Sillä sitä et viisaudesta kysy. (Saarn.7:11)  Terho Miettinen kirjoittaa, että koska helvetin uhka on niin suuri, niin ei mikään uhraus tunnu liian suurelta. Kyllä minä ainakin uskon, että ihmisen tulisi pelätä helvettiä, joka on lopullinen. Sen sijaan suuri uhraus on jo jopa minunkin puolestani tehty ja sen on tehnyt Jeesus Kristus. Kirjassa puhutaan myös opista ja sanotaan, että se käsitetään vapaissa suunnissa monesti hankalana, vaikeana ja negatiivisena asiana. Mielestäni ns. oppi on kaikille sama ja löytyy Raamatusta, joka painottaa myös aitojen uskovien Sanaan perustuvaa yhteyttä. Kun lukee tätä kirjaa, niin huomaa, että Terho Miettisen ajatuksen perusteella ei ole olemassa erikseen ns. hyvää maailmaa ja pahaa maailmaa.   – Sivuillani olen painottanut Raamatun lukemista ja sen hyvää tuntemista. Terho Miettisen kirja saattaa johtaa harhaan niitä, jotka ovat uskossa epävarmoja. Minulle tämä kirja on vahvistanut että oikea Raamattu on totta tänäkin päivänä, sillä nämäkin lopun ajan harhat on kerrottu Raamatussa.     (Matt.24:24) 

                                                   (Oikea Raamatun käännös on alkuperäinen) 1933/1938)   

                     Kiitos siis Terho Miettiselle ja kirjan tekoon osallistuneille.

Lahkot

                      Ajattelin, ettei suomessa olisi lahkoja, niin kuin esim. USA:ssa. On varmasti hyvä, ettei meillä ole niin monenlaisia uskonryhmiä, kuin ”rapakon takana”. Kuitenkin suomalaisetkin ovat vain ihmisiä. Paavali mainitsi, että hän ”vaeltaa sitä tietä, jota sanotaan lahkoksi”. Vaikka tiedän, ettei Paavali ollutkaan lahkolainen, niin hänen joukkoaan nimitettiin silti lahkoksi. Usein ihmiset ajattelevat, että vain heidän ”porukkansa” on oikeassa ja muut ovat ns. lahkolaisia. Kannattaa kuitenkin muistaa, että mikäli ajattelee olevansa ainoassa oikeassa ”porukassa”, niin silloin syyllistyy siihen vääryyteen, josta Paavalikin varoittaa. Paavalihan kirjoittaa Galatalaisille; ” Lihan teot ovat ilmeiset, ja ne ovat: haureus, saastaisuus, irstaus, epäjumalanpalvelus, noituus, vihamielisyys, riita, kateellisuusvihat, juonet, eriseurat ja lahkot. jne. (Gal.5:19-20). Lahkoutuminenhan on eriseuraisuutta. Olen kirjoittanut kristittyjen yhteydestä ja olen sitä mieltä, että mikäli ajattelemme olevamme vain yksin oikeassa, vaikka toinenkin ystävä perustaa uskonsa aitoon Jumalan Sanaan, niin silloin olemme jo sydämessämme lahkoutuneet oman ryhmämme puolesta.

                      Kun olin jättänyt Jyväskylän vapaaseurakunnan opetuksen ja varottanutkin kirjeitse jokaista vapaaseurakuntaa, niin ajattelin, että varmaankin koko vapaakirkossa uskotaan samalla tavalla, sillä en saanut tukea yhdeltäkään seurakunnalta. Olisinkin tuolloin voinut vaihtaa toiseen seurakuntaan, esim. takaisin valtion kirkon jäseneksi. Tuolloin olisin voinut alkaa myös moittimaan vapaan suunnan seurakuntia. Siltähän nyt vaikuttaa, että näin on tehnyt Terho Miettinen, kun lukee tuota Terho Miettisen kirjoittamaa kirjaa. Tuntuu siis aivan siltä, että Terho Miettinen olisikin luonut ainakin sydämessään Luterilaisesta seurakunnasta lahkon. Tiedän, että näin ei ole kaikkien luterilaisten keskuudessa, sillä minulla on ystäviä niin kirkon puolella, kuin vapaissakin suunnissa. Onkohan nyt aivan viisasta alkaa toiselle puolelle, kuin kristityt yleensä ovat. Eiköhän siis kannattaisi vain luottaa Raamattuun.

 

Oikea Raamattu ei johda ihmistä harhaan https://www.lhpk.fi/julkaisut/aamuntahdet/29_mieheksijanaiseksi.pdf

 

Uusimmat kommentit

17.03 | 17:51

Olen tullut uskoon vuonna 1994 noin suunnilleen. Olen kovasta menneisyydestä pelastunut ja saanut uuden elämän. Toronton eksytystä vastaan täytyy infota uskovia. Se on pettävää. Kiitos sivuistasi

28.02 | 06:31

En ole varma vaikuttaa se oikea Henki siellä enemmän sielullista ja lihallista toimintaa siellä,yksikin henkilö poistui sieltä, en ole varma kannattaako mennä uudestaan.

01.03 | 19:29

Olen kyllä sitä mieltä että korkeaa veisua ei pitäisi hengellistää ollenkaan, se on vain runoutta.Monet ovat sitä selittäneet, mutta jotenkin se on onnetonta kuultavaa.Voihan mieleni muuttua

20.03 | 13:50

Olen Enska kaivannut sinua. Käytiin ennen pari kertaa Naaralla. Miika lähetti myös terveisiä.

Jaa tämä sivu