Viimeisiä sanoja

 

                             Olen tähän koonnut kuuluisien miesten viimeisiä sanoja. Olen ne kopioinut Vaajakosken baptistiseurakunnan joskus jakamasta ”lehtisestä”

                      Voltaire, joka oli kuuluisa pilkkaaja, koki kauhean lopun. Hänen hoitajattarensa sanoi: ”Vaikka saisin kaikki maailman rahat, en haluaisi enää nähdä uskomattoman kuolemaa!” Kuoleva huusi koko yön anteeksiantamusta.

                      David Hume, Ateisti, huusi: ”Olen liekeissä!” Hänen epätoivonsa oli kauheaa katseltavaa.

                      Heinrich Heine, joka oli suuri pilkkaaja (Elämänsä loppupuolella hän vielä kirjoitti runon) ”Särkynyt on vanha soitin, kallioon mi Kristus on! Soitin, jota pahaan menoon paha henki viritti. Se soitin kutsui kapinaan soi epäilystä, pilkkaa vaan. Oi, Herra mä etees polvistun, anna anteeksi lauluni mun!”

                      Napoleon, Hänen lääkärinsä kirjoitti: ”Keisari kuolee yksin ja hyljättynä. Hänen kuolin kamppailunsa on kauhistuttava.”

                      Cesare Borgia, valtiomies: ”Olen elämäni aikana valmistautunut kaikkeen edeltä käsin, paitsi kuolemaan ja nyt minun täytyy kuolla täysin valmistautumattomana.”

                      Talleyrand: ”Minä kärsin kadotettujen tuskia.”

                      Kaarle IX (Ranska): ”Olen kadotettu, voin todeta sen selvästi.”

                      Hobbes, englantilainen ajattelija: ”Minulla on edessäni kauhea hyppy pimeyteen.”

                      Sir Thomas Scott, Englannin ylähuoneen entinen presidentti: ”Tähän hetkeen asti olen ajatellut, ettei ole olemassa Jumalaa eikä helvettiä. Nyt tiedän ja tunnen, että molemmat ovat, ja minä olen joutunut kadotukseen Kaikkivaltiaan oikeudenmukaisen tuomion mukaan.”

                      Lenin, kuoli henkisessä pimeydessä. Hän pyysi pöydiltä ja tuoleilta syntiensä anteeksiantamusta. Kuinka erikoista miehelle, josta tuli miljoonien ihmisten esikuva ja johtaja.

                      Jeesus Kristus: ”Se on täytetty!”

Lisään tähän vielä pari henkilöä:

                      Stefanus, kun hänet kivitettiin kuoliaaksi: ”Herra, älä lue heille syyksi tätä syntiä.”

                      Paavali, ”Sillä minut jo uhrataan, ja minun lähtöni aika on jo tullut. Minä olen hyvän kilvoituksen kilvoitellut, juoksun päättänyt, uskon säilyttänyt.”

https://yle.fi/uutiset/3-12253527?origin=rss 

Uusimmat kommentit

17.03 | 17:51

Olen tullut uskoon vuonna 1994 noin suunnilleen. Olen kovasta menneisyydestä pelastunut ja saanut uuden elämän. Toronton eksytystä vastaan täytyy infota uskovia. Se on pettävää. Kiitos sivuistasi

28.02 | 06:31

En ole varma vaikuttaa se oikea Henki siellä enemmän sielullista ja lihallista toimintaa siellä,yksikin henkilö poistui sieltä, en ole varma kannattaako mennä uudestaan.

01.03 | 19:29

Olen kyllä sitä mieltä että korkeaa veisua ei pitäisi hengellistää ollenkaan, se on vain runoutta.Monet ovat sitä selittäneet, mutta jotenkin se on onnetonta kuultavaa.Voihan mieleni muuttua

20.03 | 13:50

Olen Enska kaivannut sinua. Käytiin ennen pari kertaa Naaralla. Miika lähetti myös terveisiä.

Jaa tämä sivu