Perusta

 

                             Yksi uskon suuri perusta on se, että Raamatun mukaan Jumala on luonut koko maailmankaikkeuden ja se on tapahtunut n. 6000v sitten. Itseään viisaina pitävät henkilöt ovat tätä kaikkea vastaan. He uskovat siihen, että maailma ja sen ihmiset ovat syntyneet sattumalta miljardeja vuosia sitten. Näinhän uskoo myös paavi ja siis ilmeisesti myös Timo Soini. Vaikka näille ihmisille todistaisi sen, että he ovat väärässä ja Raamattu kertoo totuuden, niin he eivät usko sitä. Joku henkilö oli järjestänyt näyttelyn Jyväskylän kirjastoon. Näyttelyssä todistettiin kehitysoppia vastaan ja todistettiin se, että Raamattu onkin totuus.

Seuraavassa lainaus "netistä" ( https://yle.fi/uutiset/3-11243443 )

Jyväskylän kaupunginkirjaston aulassa on esillä kreationistinen eli evoluutioteorian kiistävä näyttely. Näyttely on herättänyt ihmetystä muun muassa tutkijoiden keskuudessa.

Tutkija, luonnonsuojelubiologi Panu Halme Jyväskylän yliopistosta toteaa Twitterissä olevansa tyrmistynyt siitä, että kirjastossa on esillä tiedevastaista propagandaa. Panu Halme on sitten maailman viisain tiedemies, sillä yksikään muu tiedemies ei ole pystynyt osoittamaan kehitysoppia oikeaksi, vaikka ovat yrittäneet.

 Nämä ihmiset pelkäävätkin sitä, että joku osoittaa heidän uskonsa (luulonsa) vääräksi. Tämän johdosta he hyökkäävät niitä vastaan jotka tuovat esiin totuuden. He eivät otakaan huomioon mitään todisteita. Senhän huomaa tästä Panu Halmeen purkauksesta.

Olen kertonut tästä kaikesta otsikon kehitysoppi alla. Seuraavassa siitä lainaus;

Evoluutiomalli on kuitenkin niin vakiintunut tiedeyhteisössä, että pian kävi selväksi, että Dr Schweitzerilla oli vaikeuksia saada tuloksiaan julkaistua. ”Eräs arvioija sanoi minulle, ettei hän välittänyt siitä, mitä tutkimusaineisto kertoi. Hänhän ”tiesi”, ettei minun löydökseni ollut mahdollinen”, Schweitzer sanoo. ”Kirjoitin takaisin ja kysyin: ’No, mikä aineisto vakuuttaisi sinut?’ Hän vastasi: ’Ei mikään.” 

                Onkin merkillistä ja surullista, että ihmiset, jotka uskovat omaan viisauteensa ovatkin noin tyhmiä. Hehän eivät usko edes selviä todisteita. Ei ainakaan Panu Halme.

Tiedettä ei saakaan arvostella, vaikka esittäisi todeksi todistettuja asioita.  Minä en pane pahakseni sitä, että joku arvostelee Raamattua. Siis mistä jo kaikki tämäkin kertoo.

Tieteen filosofi S. Toulmin:  ”Mutkikkaat linnunrataa koskevat systeemit, maan elinympäristö, lukuisat huolellisesti suunnitellut kasvit ja eläimet; tämä kaikki viittaa super-voimakkaaseen valtavan älykkääseen Luojaan.”  ”Minusta näyttää, että astronomia todistaa maailmassa työskentelevien voimien olevan tieteellisen kuvauksen ulottumattomissa, nämä ovat kirjaimellisesti yliluonnollisia voimia, koska ne ovat ulkopuolella luonnollisen kehon laeista”. [S. Toulmin ”Science Philosophy of,” in Encyclopaedia Britannica Vol 18.]

Siis, yksinkertaisesti - Mitä todellinen usko on?    - Ensimmäinen asia: Jumala on ilmoittanut tekonsa ja itsensä Raamatun kautta. Alkuperäinen Raamattu on totta. (1933/1938)  Toiseksi:  Ei riitä se, että uskoo Jumalan olevan olemassa. Tästä kirjoittaa myös Jaakob. Hän sanoi; Riivaajatkin, siis myös perkele uskoo Jumalan olevan olemassa. (Jaak.2:19) Jaakob jatkoi; Usko ilman tekoja on kuollut. Hän kertoi, että Aabrahamillakin oli uskon synnyttämiä tekoja. Siis Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi. Hän uskoi siis Jumalan puhetta ja halusi tehdä sen mukaan.  Jumala puhuu useimmille ihmisille ainakin Sanansa, siis Raamatun kautta. Uskon teko, jota meiltä pyydetään on parannuksen tekeminen. Emme voi tehdä syntiä, vaikka ajattelemmekin siitä olevan meille hyötyä. (Jaak.2:14-23)

         Hebrealaiskirjeessä kerrotaan näin; Ilman uskoa on mahdoton olla otollinen; sillä sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että Hän palkitsee ne, jotka Häntä etsivät. (Hebr.11:6)