Usko

       Olen tätä asiaa ”usko” pohtinut, koska läheiseni minulta sitä kysyi. Aito usko Jumalaan vaatii sitä, että usko mihinkään muuhun ei ole tärkeämpää. Meidän tulee ymmärtää samoin, kuin ymmärsi Paavalikin. Hänhän kirjoitti, että hän ei ole mitään. Siis usko itseensä on lopetettava. Usein Jumalan on pitänyt näyttää se ettemme ihmisenä olekaan yhtään mitään. Usko omaan itseensä tai omaan hyvyyteen on ollut aidon uskon esteenä. On ymmärrettävä se, että olemme ainoastaan syntisiä. Tämä kertomani varmaankin eroaa siitä mitä esim. Alfa- kursseilla opetetaan. Vaikken ole kyseisiin opetuksiin perehtynytkään, niin kuitenkin luulen, että kursseilla opetetaan se, kuinka hyviä uskovat ihmiset ovat. Minun mielestäni myös Raamattu opettaa sen, että kuinka huonoja me kristitytkin olemme. Sanoihan Jeesuskin, että muita hyviä ei ole, kuin Isä yksin. (Mark.10:18) Jeesus ei sanonut, että Hän ainakin on hyvä. Niin olisivat ne ihmiset sanoneet, jotka ovat oppinsa saaneet ns. Alfa- kursseilta. Samoinhan ajatteli itse perkele, joka ylpistyi siitä, että Jumala oli tehnyt hänestä liian täydellisen.

        Meidän pitää siis lopettaa uskomme itseemme. Jos isinä, tai äiteinä joudumme sellaiseen tilanteeseen, että huomaamme tässä epäonnistuvamme joko puolisona tai vanhempana (Lastemme kasvattajina), niin silloin meillä on jälleen mahdollisuus lopettaa usko itseemme ja voimme kääntyä rukouksessa Jumalan puoleen. Silloin kaikki riippuu ainoastaan siitä, että kuinka aidosti tämän teemme. Silloin kaikki riippukin siitä, että haluammeko kaiken mokailun jälkeen tunnustaa sen, ettemme olekaan mitään, vai haluammeko edelleen ylpeinä itseemme jatkaa.

          Minulla on kokemusta tästä ja olenkin kirjoittanut siitä osiossa "Ihmispelko". On merkillinen asia, että suomessakin ihmiset pelkäävät sitä mitä toiset sanoisivat mikäli he "höynähtäisivät" uskoon. Sillä loppujen lopuksi suomessa on kuitenkin helppoa uskoa Jumalaan ja Jeesukseen. Se on paljon helpompaa, kuin vaikkapa muslimimaissa.

          Vaikuttaa siltä, että ihmiset eivät häpeä "mokailujaan" niin paljon kuin esim. Jeesuksen nimen todistamista.