Katolilaisuus tulevaisuudessa

 

KATOLINEN kirkko ilmoitti 19. kesäkuuta aloittaneensa menettelyn Euroopan unionin yhden keskeisimmän perustajan, Luxemburgissa syntyneen Ranskan entisen pääministerin Robert Schumanin julistamiseksi pyhimykseksi.

Vatikaanin mukaan Euroopan isäksi kutsutun Schumanin (1886–1963) rooli oli aivan keskeinen, kun toisen maailmansodan jälkeisessä Euroopassa ryhdyttiin rakentamaan uutta, rauhaan perustuvaa tulevaisuutta.

Varsinaista pyhimykseksi julistamista edeltää autuaaksi julistaminen.

Aloitteita Schumanin julistamiseksi autuaaksi on tehty jo parikymmentä vuotta, mutta vasta nyt Vatikaani on ryhtynyt viemään hanketta eteenpäin.

Tiellä pyhimykseksi on useita eri vaiheita ja lopullinen pyhimykseksi julistaminen edellyttää kahta todistettua ihmetekoa.

Toistaiseksi Vatikaani ei ole kertonut julkisuudessa, minkälaisiin ihmeisiin Robert Schuman on liitetty.

Katolisen kirkon opin mukaan pyhimykset ovat elämässään erityisen ansioituneita Jumalan palvelijoita ja siksi heistä on tullut hänen erityisen rakkautensa arvoisia.

Olen alusta lähtien ollut sitä mieltä, että Suomen ei olisi kannattanut liittyä EU:hun. Sillä luullakseni nimenomaan EU:n kautta tuleva antikristus vaikuttaa ainakin jokaisen siihen kuuluvan valtion elämään.

Paavi opettaa mm. niin, että Jumala loikin maailman kehitysopin mukaisesti miljoonien vuosien aikana.   Maailmaa ei siis olisikaan luotu niinkuin Raamattu opettaa !