Viimeiset tuomion vuodet

 

 

 

                             Esimerkiksi Jes. 24 kirjoittaa näistä vuosista; ”Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait, muuttaneet käskyt, hyljänneet iankaikkisen liiton. Sen tähden kirous kalvaa maata, ja sen asukkaat syystänsä kärsivät; sen tähden maan asukkaat kuumuudesta korventuvat, ja vähän jää ihmisiä jäljelle.”

                      Profeetta Sefanja puhuu näistä viimeisistä ja jo pian tulevista päivistä näin; ”Minun tuomioni on, että minä kokoan pakanakansat, saatan kokoon valtakunnat vuodattaakseni heidän päällensä tuimuuteni, vihani kaiken hehkun; sillä minun kiivauteni tuli kuluttaa koko maan. (Sef.3)

                      Apostoli Pietarin mukaan nykyinen taivas ja maa ovat tulelle talletettuja. (2.Piet.3:7) Siis Jumala on todella armollinen tiettyyn rajaan saakka. Mikäli ihminen ei kuitenkaan halua ottaa armoa vastaan, niin silloin iankaikkinen elämä tuolle ihmiselle on mitä suurinta tuskaa. Uskovana ja armon kokeneena sellaista ei toivoisi edes pahimmalle vihamiehelleen.

                     Edelleen Jumalan Sanaa Jesajan mukaan; Nostakaa silmänne taivasta kohti ja katsokaa maata, joka alhaalla on, sillä taivaat katoavat kuin savu ja maa hajoaa kuin vaate ja sen asukkaat kuolevat kuin sääsket, mutta minun autuuteni pysyy iankaikkisesti, ja minun vanhurskauteni ei kukistu. Kuulkaa minua, te jotka vanhurskauden tunnette, kansa, jonka sydämessä on minun lakini: älkää peljätkö ihmisten pilkkaa älkääkä kauhistuko heidän  herjauksiansa. Sillä koi syö heidät niin kuin vaatteen, koiperhonen syö heidät niin kuin villan, mutta minun vanhurskauteni pysyy iankaikkisesti, minun autuuteni polvesta polveen.  (Jes.51:6-8)

                       Myös profeetta Jeremia kirjoittaa näistä viimeisistä vuosista; 

                       "Katso, Herran myrsky, kiivastus, puhkeaa, pyörremyrsky vyöryy kohti jumalattomien päätä. Eikä Herran vihan hehku asetu, ennenkuin hän on toteuttanut ja täyttänyt sydämensä aivoitukset. Aikojen lopulla te tulette sen ymmärtämään.

                      Olen jo aiemmin kertonut, kuinka saatana olikin ensin kerubi, joka sitten lankesi ja päätti tulla Jumalan veroiseksi. Tämänhän voi lukea Profeetta Hesekielin luvusta 28. Olen myös kertonut, että Raamattu käyttää Jumalan vastustajasta nimitystä Goog. Luvussa 39 Hesekiel kertoo Googin tulevaisuuden, eli tuhon. Luku kertoo kuinka Jumala sallii vastustajansa hyökätä omaa kansaansa Israelia vastaan. Olen kertonut myös sen, että useat pakanakansat hyökkäävät Israeliin, sillä yleisesti ajatellaan "kuolleista nousseen" paavin olevankin itse Kristus, sillä niin monia ihmetekojakin hän tekee. Siis kansat hyökkäävät Israelia vastaan itse saatanan johtamana, (saatana on silloin paavin asussa, koska Jumala on hänet "heittänyt" alas taivaasta paavin kuoltua) Hesekielin mukaan saatana kuitenkin menehtyy Israelin vuorille. Jälleen yksi profetia toteutuu, sillä saatana kuolee aivan niinkuin ihmiset. Senhän kertoo Hes.28:9      - Tätä viimeistä sotaa kutsutaan Raamatussa myös Harmagedonin sodaksi. (Ilm.16:16)

                   Taivas sellaisena paikkana. kuin ihmiset odottavat ei varmaankaan ole vielä valmis. Luvatussa uudessa maailmassa on kaikki hyvin, sillä siellä ei enää ole sielunvihollista eli saatanaa kiusaamassa ihmistä. Sen vuoksi siellä ei ole syntiäkään, eli  ei siis mitään väärää. Nykyiset taivaat ja maa ovatkin tulelle talletettuja ja Jumala luokin uudet taivaat, sekä uuden maan. Edellisessä kappaleessa kirjoitin, että Jumala heittää saatanan alas taivaasta. Koska saatana onkin langennut Jumalan kerubi, niin hän vaikuttaa vielä samassa paikassa, kuin Jumalakin. Raamatun mukaan Jumala myös vaihtaa ajatuksia itse saatanan kanssa. Senhän voi lukea vaikka Jobin kirjan ensimmäisestä luvusta. Sen jakeessa 7 Jumala kysyi saatanalta; "Mistä sinä tulet? Saatana vastasi Herralle ja sanoi: Maata kiertämästä ja siellä kuljeksimasta"

                 Uuden testamentin mukaan; "Minä annan näkyä ihmeitä ylhäällä taivaalla ja alhaalla maan päällä, verta ja tulta ja savupatsaita. Aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennenkuin Herran päivä tulee, se suuri ja julkinen. (Ap.t.2:19-20)   -kuitenkin kaikki tämä saa hyvän jatkon, sillä "On tapahtuva, että jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu" (Ap.t.2:21)

                         Otsikko on tuomion vuodet, sillä Raamatun mukaan me kaikki joudumme viimeiselle tuomiolle. Kannattaa huomata, että Raamatun mukaan se tuomio on vapauttava niille jotka ovat tunnustaneet syntisyytensä Jumalalle ja ottaneet armon vastaan Jeesuksessa Kristuksessa.