Karismaattisuus

                    Vuosi 1906 oli käänteen tekevä vuosi uskoville ihmisille. Tuolloin tapahtui ns. Azusa kadun herätys. Herätyksellä oli suuri vaikutus koko kristilliseen kenttään, sillä tuolloinhan ns. helluntailainen liike sai alkunsa. Tällä herätyksellä oli kuitenkin omat sekä hyvät, että huonotkin puolensa, niin kuin on ollut herätyksillä yleensäkin. Varmaankin tämä ”kielillä puhuminen”, sekä muunkinlaiset Pyhän Hengen ilmentymät olivat kristityille niin ihmeellinen asia, että kaikkein tärkein sai jäädä aivan kuin taka-alalle. Tuolloin nimittäin kävi niin, että ihmiset unohtivat Jumalan Sanan tärkeyden. Raamatun mukaanhan Jumala itse on Sana, jonka kautta ja jonka pohjalle koko maailma on luotu. (Joh.1:1)   Monet uskovat ihmiset unohtivat, että Pyhä Henki on vain Jumalan palvelija, jonka avulla me pystymme kirkastamaan Jeesusta Kristusta ja Hänen työtään. Tämän vuoksi monet ovat unohtaneet Jumalan Sanan tärkeyden ja menneet harhaan koko uskossa.

                       

                  Koska ihmiset ovat alkaneet painottaa Pyhää Henkeä enemmän, kuin Jumalan Sanaa he ovat menneet opetuksessaan harhaan. Ihmisille on opetettu, että Pyhä Henki olisi voiman tuottaja, eli öljy. Sen vuoksi on unohdettu todellinen voima, eli Jumalan Sana. Jeesuksen kertoma vertaus viisaista neitsyistäkin on ymmärretty väärin. Me itse olemme tietysti lamppu ja seurakunta on lampun jalka. Jumalan Sana on silloin öljy, eli meidän voiman antajamme. Pyhä Henki on taas valo, joka kirkastaa Jeesusta Jumalan Sanan kautta, jolla meidän tulee täyttää lamppumme, eli oma sydämemme. Jos me toimimme näin, ettemme täytä öljyastiaamme Jumalan Sanalla niin silloin voimme helposti uskoa väärin. Tästä taas johtuu, että otamme vastaan kaikenlaiset harhaopetukset. Jumalan sana kannattaakin lukea täydellisesti, että sen myös käsittäisi täysin. Tämä vertaus viisaista neitsyeistä on kerrottu Matteuksen evankeliumin 25. luvussa. Vertaushan päättyy siihen, että viisaat neitsyet kehoittavat tyhmiä neitsyeitä ostamaan öljyä, että he saisivat öljyastiansa täytettyä. Mikäli Jeesus tarkoittaisi öljyllä Pyhää Henkeä, niin kuinka sitä voisi ostaa ?  Jos luemme apostolien tekojen 8. lukua, niin huomaamme kuinka noita Simon yritti ostaa Pyhän Hengen voimaa. Tällöin kuitenkin Pietari sanoi hänelle: Menkööt rahasi sinun kanssasi kadotukseen, koska luulet Jumalan lahjan olevan rahalla saatavissa. Sen sijaan vielä tänä päivänä voit ostaa aitoa Jumalan Sanaa. Kannattaa ottaa huomioon, että sydämemme öljyastiat pitäisi täyttää Jumalan Sanalla, kun siihen vielä on mahdollisuus.

              Jeesus kertoi ensimmäisistä lopun ajan merkeistä. Kun opetuslapset kysyivät näitä merkkejä, niin Hän vastasi; ”Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä. Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen, että minä olen Kristus, ja he eksyttävät monta.” Koska olen jo aiemmin kertonut muista lopun ajan merkeistä, niin tässä keskityn Kristukseen. Jeesuksen mukaan moni tulee Hänen nimessään. Moni tulee siis Jeesuksen nimessä tehden isojakin ihmetekoja. Tästä johtuu, että jos minä rukoilen jonkun ihmisen puolesta, niin minä ainoastaan vetoan Jeesuksen nimeen. Minä siis vetoan Jeesuksen nimeen silloin, kun pyydän Isältä Jumalalta jotain ihmeellistä tekoa lähimmäiseni puolesta, enkä tällöin itse tee tuota ihmettä vaan odotan, että Jumala saa sen aikaan. Antikristuksen tuloa näköjään valmistellaan siten, että ihmiset uskoisivat enemmän ihmeisiin, kuin Jumalan Sanaan.

 

                    Eräs ystävä kertoi, että hän sairastaa. Ajattelin silloin, että minulla on niin paljon uskoa, että menen tuon ystävän luokse ja julistan hänet terveeksi Jeesuksen nimessä. Jumala kuitenkin puhui minulle unessa. En kerro tapausta tarkemmin. Kuitenkin sain tietää, että Jumala ei halua minun toimivan niin. Tästä johtuu, että suhtaudun Jeesuksen nimessä toimiviin ”parantajiin” varauksella. Raamattu kertoo, että hedelmistään puu tunnetaan. Olen kertonut mitä hedelmää on tuottanut ns. ”Toronton siunaus”-oppi. Kaikesta näkee, että se ei ollut Jumalan tahdon mukaista. Kerron vielä yhden esimerkin parantajasta. Useita vuosia sitten toimi maailmassa Kristuksen nimessä vaikuttava parantaja. Hänen nimensä oli Kathryn Kuhlman. En ollut silloin vielä oikealla tavalla sisässä uskossakaan. Minun ystäväni matkusti vaimonsa keralla Israeliin tämän Kathrynin tilaisuuteen. Tilaisuudessa ihmiset kaatuivat Julistuksen aikana ja samalla moni parani vaivastaan. Tilaisuudesta palattuaan he olivat innostuneita siellä vaikuttavasta Jumalan voimasta. Kuitenkin se sieltä saatu hedelmä ei ollutkaan hyvää. Kävi nimittäin niin, että ystäväni vaimo ei enää saanut ollenkaan nukuttua tuon jälkeen. Sitten hänen tilansa muuttui niin, että hän oli mennyt johonkin ”liiteriin” ja vetänyt itsensä hirteen, josta hänen miehensä oli sitten hänet löytänyt. Mies oli sitä mieltä, että liika väsymys oli saanut hänen vaimonsa epätoivoiseksi ja ikään kuin menettämään järkensä. Tuntuu kuitenkin siltä, että kaikki johtui Kathryn Kuhlmanin vaikutuksesta. Olisivatko ihmeet, joita tapahtui tulleetkin ”väärästä lähteestä”

                  Kaiken kokemani, näkemäni ja kuulemani perusteella vaikuttaa siltä, että ne jotka sanovat ja näyttävät tekevän ihmetekoja jopa Jeesuksen nimessä olisivatkin näitä vääriä Kristuksia, joista jeesus varoitti. Kaikki valtahan maailmassa on Jumalalla ja Hän on tällä hetkellä sanansa mukaisesti antanut tuon vallan Jeesukselle Kristukselle. Koska näin on Jumalan Sanan mukaan, niin sen vuoksi voisimme rukoillakin Jeesusta, jolle Jumala on vallan maan päällä antanut. Kuitenkin itse Jeesus opetti meitä esittämään pyyntömme Isällemme Jumalalle. Mikäli me näin teemme, niin silloin emme enää haekaan kunniaa itsellemme, vaan Jumalalle. Koska tunsin hyvin Juhani Erikssonin ja olin paljon tekemisissä hänen kanssaan, niin tiedän hänen toimineen juuri näin. Olenkin kuullut eri ihmisiltä, että kun Juhani rukoili jonkun sairaan puolesta, niin Jumala saattoi vastata lähes sillä hetkellä. Juhani ei kuitenkaan koskaan antanut ihmisten ymmärtää, että hän olisi ollut noiden ihmeiden tekijä, vaan hän antoi kaiken kunnian Jumalalle. Tänä päivänä ihmiset kuitenkin seuraavat mieluummin tapahtuvia ihmeitä, eivätkä he seuraa Ihmeiden suurinta lähdettä, eli Jumalaa. 

                     Alussa jo kirjoitin, että ihmiset ovat alkaneet uskoa enemmän henkeen, kuin Sanaan. Siis on uskottu henkeen ilman Jumalan Sanan opetusta. Ihmiset ovat unohtaneet, että paholainenkin yrittää matkia Jumalan Pyhän Hengen toimintaa. Kannattaa muistaa, että hengen toiminta on tarkastettava Jumalan Sanan perusteella. Mikäli henki toimii Jumalan Sanan vastaisesti, niin silloin ei ole kysymys Jumalan Pyhästä hengestä.  Kuulin tätä kaikkea nimitettävän nimellä "uuskarismaattisuus"   . - . - .  Sitä kannattaa siis välttää.

 

Uuskarismaattisuus

 

                      Koska Raamatun sanan perusteella tuhat vuotta on kuin yksi päivä, niin tällä hetkellä me elämme Jeesuksen kuoleman jälkeen suurin piirtein 2. päivän iltapuolta. Vaikuttaa siltä, että edes näitä kahta päivää eivät uskovat ole kestäneet.  – Raamatun sana on jo käynyt liian vanhaksi. Se tarkoittaa sitä, että itse Jumalankin tulisi uudistua. Ihmiset ovat halunneet muuttaa alkuperäisen Jumalan Sanan. Kahden päivän ikäiseen ei enää haluta uskoa. Jeesuskin halutaan vaihtaa uuteen. Ihmiset eivät ymmärrä sitä, että kolmantena päivänä Jeesus nousi kuolleista. Kaikki tämä kuuluu paholaisen suunnitelmiin. Tämän vuoksi Raamattukin halutaan uudistaa. Tällä tähdätään siihen, että paholainen jo valmistaa ihmisiä vastaanottamaan itsensä, eli antikristuksen. Vastoin alkuperäistä Raamatun sanomaa kaikki syntielämäkin on sallittua, eikä siis tarvitse tehdä parannusta. Jo silloin, kun uuskarismaattisuus valtasi Jyväkylän vapaaseurakunnan julistettiin näin. Vapaaseurakunnassa esiintyi julistajia, jotka totesivat, että heidän elämänsä oli muuttunut paremmaksi, kun he olivat jättäneet puolisonsa. Tähän kehotettiin muitakin samoin tuntevia. Jyväskylän vapaaseurakunnassa tietysti otettiin opetus innolla vastaan. Tämän johdosta ainakin yksi vanhemmiston jäsen löysi Santalassa opiskellessaan uuden puolisoehdokkaan. Hän erosikin vaimostaan, avioituakseen uuden puolison kanssa. Ei kestänyt kauaakaan, kun tuo mies sairastui parantumattomaan haimasyöpään.

                      Toisin sanoen nämä ihmiset eivät enää usko Jumalaan. He eivät siis ymmärrä alkuperäistä Raamattua. Silloin, kun seurakunnan nykyinen pastori Kari Hämäläinen kävi luonani, niin hän kertoi minun uskovan väärin, kun uskoin alkuperäiseen Jumalan Sanaan. Hän ei uskonut siis sitä, mikä kerrotaan 2. Tessalonikalaiskirjeessä. Siinähän kerrotaan, että Jeesus tulee noutamaan uskovat vasta antikristuksen saapumisen jälkeen. Hän kertoi minulle, että hänelle oli opetettu toisin. Hän siis uskoi tuohon katolilaisten keksimään valheeseen Jumalan Sanan sijasta. Olisihan hän tietysti seurakunnan paimenena voinut itse lukea Raamatusta, että Jeesus noutaa omansa tämän kaiken jälkeen. Hänen ei olisi tarvinnut lukea, kuin Matteuksen evankeliumi. Näille väärille opettajille ei kuitenkaan Jumalan Sana ole oikea totuus. He eivät ole lukeneet sitäkään, että Jeesuksen sanojen perusteella ihmisellä ei ole tarpeeksi suurta uskoa, vaan he ajattelevat ihmisen pystyvän tekemään samanlaisia ihmeitä, kuin Jeesus teki aikoinaan, vain pari päivää sitten.

                   Kuuntelin tänään ”kauppareissulla” radio Deitä. Tuolla asemallahan on outoja lähetyksiä, sekä mielipiteitä. Asemalla opetettiin mm. katolilaisen uskon olevan rinnastettavissa protestanttiseen uskoon. Katolilaisen kirkon päämiehen, siis paavin mielestä Raamatun luomiskertomus on vain vertauskuvallinen. Hän uskoo siis kehitysoppiin, eikä Raamattuun. Lisäksi paavi uskoo, että kaikki ihmiset pelastuvat ilman parannuksen tekoakin, koska Jeesus on kuollut ristillä kaikkien ihmisten edestä. Paavi mm. hyväksyy homoseksuaalit. Paavi ei siis usko Raamattua.  Varmaankin ne, jotka vetävät radio Deitä uskovat samalla tavalla. Ohjelmassa mainostettiin myös Colin Dyetä, joka on tulossa Suomeen. Colin Dye puhui myös Jyväskylän vapaaseurakunnassa kutsuttuna puhujana. Hän opetti mm. kielillä puhumisen kuuluvan kaikille uskoville. Uskovien pitäisi vain alkaa kielillä puhuminen. Tämä on juuri sitä uuskarismaattisuutta, josta olen jo aiemmin kertonut. Colin Dye ei siis usko, että armolahjat ovat nimensä mukaisia. Armolahja annetaan ihmiselle vain Jumalan armosta. Olen huomannut, että uuskarismaattisuus onkin kuin katolilaista opetusta.

                             Toisinsanoen Vatikaanin johtaja, eli siis paavi ei uskokaan Raamattua. Esim. Ap.t.11:18 kertoo, kuinka Jumala on pakanoillekin antanut parannusen elämäksi. Ennen Jeesusta tuli Johannes, joka saarnasi parannusta kastaen ihmisiä parannuksen kasteella. Vasta sen jälkeen tuli Jeesus Kristus, joka kastoi ihmiset Pyhän Hengen kasteella. Tämä järjestys ei ole muuttunut, eikä muutu, niinkuin ei Raamattukaan muutu.

Esimerkkejä uuskarismaattisuudesta

                            

RIO DE JANEIRO Nuorehko nainen horjuu, kun farkkuihin ja pikkutakkiin pukeutunut pastori painaa tiukasti kättään hänen päätään vasten.

– Lähde pois. Jeesuksen nimeen, yksi, kaksi, kolme! pastori Valdson Alves de Souza käskee ja tönäisee naisen päätä taaksepäin voimalla, mutta hallitusti.

Pastori Alves de Souza, 61, perusti kirkkonsa vuonna 1994 toimittuaan yli vuosikymmenen muissa helluntailaisissa ryhmittymissä. Kirkon nimi on suomeksi käännettynä Elävän veden joet. Jäseniä sillä on runsaat parisataa.

Pastori kertoo manaavansa pois pahoja henkiä, jotka aiheuttavat ihmisissä sairauksia ja muuta pahaa oloa. Hän vakuuttaa esimerkiksi parantaneensa 102 syöpää.

Ihmetekoihin uskominen ja henkilökohtainen jumalasuhde ovat tyypillisiä piirteitä niin protestantteihin lukeutuville helluntailais-karismaattisille kirkoille kuin koko karismaattiselle liikkeelle, joka on levinnyt myös katolisen kirkon piiriin.

     Tuon srk:n nimi on elävän veden joet.  - Oppi näkyy olevan samoista lähteistä, kuin ns. Toronton "siunaus", johon  vapaakirkossa yleisesti uskotaan. Niinkuin olen kertonut aiemmin, niin kaikki vapaakirkossakaan eivät usko tähän saatanalliseen oppiin, johon myös ne katolilaiset, jotka eivät usko oikeaa Raamattua luottavat.

Kaikesta ylläolevasta voit lukea itse osoite on   https://yle.fi/uutiset/3-10743004?origin=rss 

 

 

 

 

             Ensio Mäkinen    Vaajakoski